категорії: новина

Майстер-клас шведського хореографа Луїзи Кварбі "Танцювальна імпровізація та миттєва композиція"

теґи: Танцювальна імпровізація, композиція

Майстер-клас шведського хореографа, учасниці проекту "Цінність" Луїзи Кварбі

"Танцювальна імпровізація та миттєва композиція"

26 та 27 лютого, 19.00-22.00

У майстер-класі Луїза Кварбі представить різні підходи до танцювальної імпровізації. Учасники будуть працювати зі сприйняттям, присутністю у моменті та різними станами тілесності. Майстер-клас також міститиме деякі елементи контактної імпровізації як основу для подальшої роботи зі структурою та композицією. Обговорюватимуться такі питання: Які існують засоби для того, щоби залишатися відкритим до моменту? Яка основна роль/робота глядача/перформера в ситуації імпровізаційного перформансу? Майстер-клас відкритий для усіх зацікавлених у можливостях тілесної експресивності через імпровізацію.

Луїза Кварбі – танцюристка, хореограф та викладач зі Швеції. Вона є засновником та керівником танцювальної та перформанс групи Transforma з 1993 року. Луїза використовує різні методи імпровізації як засіб для дослідження руху, викладає танцювальну імпровізацію та композицію у Стокгольмі, досліджує танець та рух у контексті інших мистецьких форм, таких як перформанс, драма, текст та відео. Вона створила близько 15 вистав, які були презентовані у Швеції, Нікарагуа, Франції та Італії.

Луїза Кварбі навчалася у Академії Балету у Стокгольмі (1986-89), SUNY Purchase у Нью-Йорку (1990) та Коледжі танцю у Стокгольмі( 2005). У 1997-98рр. вона працювала в Нікарагуа, у культурних центрах по всій країні, підтримуючи мистецький розвиток місцевих танцювальних груп. У Нікарагуа вона потрапила до серйозної автомобільної аварії. Їй довелося в процесі реабілітації навчитися методу Фельденкрайса, щоби повернутися до танцювальної сцени у 2002 році. «Жінки у панчохах» - один з останніх перформансів компанії, що його було показано на Офф фестивалі в Авіньоні, Франція та фестивалі Дольчедо, Італія. Він був створений у співпраці з художниками Крістіною Арлінг (відео арт) та Тобіасом Леіра (сценографія та світло) та отримав дуже сильну реакцію від публіки в Авіньоні. Луїза також створила танцювальне відео «Два в одному» (разом з хореографом Хеленою Нільссон та художниками Bigert & Bergström), яке було показане на фестивалях танцювального відео у Швеції та Португалії.

 

Вартість одного дня – 100 грн., у разі оплати 2-x днів одразу – 150 грн.

 

Місце проведення: вул. Володимирська, 23В НЦТМ ім.Леся Курбаса, 4 поверх, репетеційна зала.

 

попередній запис за тел.+38(067)9462428